Besättning

KAJ
Jag föddes i Helsingborg 1948. Där växte jag upp och kom i kontakt med havet när jag var liten, vi hade en liten motorbåt. När jag var 14 år fick jag för första gången följa med ut på en skärgårdskryssare. Jag blev lite sjösjuk, då det luktade väldigt unket i ruffen, men jag tyckte ändå att det var fantastiskt att bara glida fram av naturens kraft och att vara nära naturen. 

När jag var 30 år hade jag skapat ekonomisk förutsättningar för att kunna köpa mig min första segelbåt, som blev en Beason 31:a i byggsats. Efter 800 timmar (en sommar där jag hade 14 – 16 timmars arbetstid) var det dags för provsegling. Det blev min första segling efter tonårstiden, jag hade dock under tiden tagit en skeppareexamen. Provseglingen gick utmärkt och därefter seglade jag och min dåvarande familj i 6 – 7 år på somrarna omkring på västkusten, upp till Norge och ner till Tyskland. Efter denna tid tröttnade familjen på seglingen och så småningom såldes båten, då arbetet tog alltmer av min fritid.

Jag har hela mitt liv arbeta inom datorbranschen och 1991 startade jag ett dataföretag som jag sedan dess drivit och utvecklat. Under denna tid hyrde jag segelbåtar och seglade i Stockholms skärgård och i Västindien.

Jag har 4 underbara barn, Daniel och Mikael i mitt första äktenskap och Alexandra och Karolina i mitt andra äktenskap. Därutöver har jag blivit farfar till tre pojkar och en flicka.

När jag fyllde 50 hade jag bestämt mig för att segla jorden runt när jag pensionerat mig.

2002 köpte jag en begagnad Najad 440 som jag seglade med i huvudsak i Östersjön. 2007 beställde jag en Amel 54, under båtutställningen i Düsseldorf.

2009 i maj fick jag min Amelit. Jag hämtade henne i La Rochelle, Frankrike. Med Amelit seglade jag från Sverige till Karibien, där jag seglade i 3,5 år och besökte nästan all öarna i Karibien innan jag seglade igenom Panama Kanalen och tillbringade 2,5 år i Pacific ner till Nya Zealand och slutligen till Nya Kaledonia, där jag lämnade henne för försäljning i maj 2016.

2016 i juni köpte jag Ammonite, en Nordhavn 78 #14 årsmodell 2009. Jag hämtade henne i Florida.

 

Visits: 9232