Ammonite blir vår!!!!

Fredagen den 3:e Juni kl 10:15 kastade vi loss förtöjningarna på Ammonite och strävade ut från Old Port Cave, North Palm Beach, Florida!Vinden var 4 knop från SV och vågorna omkring 0,2 m! Så perfekt väder för en motoryacht! Idag var den stora dagen! Jag skulle ta över Ammoniet!!!

DSC_8351 kopia
Ammonite lämnar North Palm Beach under engelsk flagg.
Hela proceduren var exakt beskriven och måste följas till punkt och prickar!
Nödvändiga dokument såsom Leverans Protokoll, Deklarations Protokoll och Köpeavtal var upprättade. Två kopior av besättningslista var upprättat. Två avtals pennor var med och två kameror fanns med för att dokumentera händelsen. Allt detta, då vi inte vill betala Amerikansk VAT för Ammonite. Då är det viktigt att köpet sker på internationellt vatten.
Ombord på Ammonite var säljaren, Scott frånYacht Tech Inc, Bernard Francis (inhyrd kapten och läromästare), Eva och jag,  Vi skulle gå ut till en position på minst 5 sjömil (även i dåligt väder) och i vid fint väder 6 – 8 sjömil.
När vi närmade oss positionen sänktes farten, så att vi kunde ta ett foto på exakt position, med dagens tidning bredvid och Latitude och Longitud noterades. Därefter togs foto på säljare och köpare.
IMG_4966

 

Prof for were the buying translation happened. Must be 3 mile outside Floridas coast, otherwise you had to pay Florida VAT.
Prof for were the buying translation happened. Must be 3 mile outside Floridas coast, otherwise you had to pay Florida VAT.
 IMG_4974
Så halar jag den Brittiska flaggen och hissar  Cayman Island (uttalas Kaj-Man) flagg på Ammonite och nu är hon min!!!
IMG_2034
Ammonite får sin nya Cayman flagg.
IMG_2067
Lyckliga nya båtägare!
Därefter gick vi tillbaka till dockan . Så snart vi fick förbindelse med mobiltelefon så rings en ”trigger” som får i uppgift att föra över pengarna från agentens konto till säljarens.
Kommer tillbaka med Cayman Flagg. (Photo: Staffan Agnetun
Kommer tillbaka med Cayman Flagg.
(Photo: Staffan Agnetun
Jag körde Ammonite tillbaka. I början var det lite vingligt, men snart lärde jag mig hur hon regerade. När vi närmade oss dockan, sa jag att jag gärna körde henne fram till vi skulle gå in i dockan, men sedan skulle Bernard ta över. Men när vi kom fram kändes det bra och jag bestämde mig för att själv lägga till. Känns lite speciellt med 78 foot och 130 ton … men det gick alldeles utmärkt!
IMG_2082
Min första tilläggning med Ammonite. (Photo: Staffan Agnetun)
Min första tilläggning med Ammonite.
(Photo: Staffan Agnetun)
2 ex av protokoll och avtal skickas till en agent som ser till att Ammonite förs ut ur engelska skepps registret  och in i Cayman Islands skepps register med mig som ägare.
Vidare skickas papper in till US Immigration and Custom och Crusing Permitmence utfärdas på Ammonite under Cayman Island flagg.
Ammonite har alltså nu Cayman flagg och hemma hamn är Bloddy Bay!
Nu kan utbildningen börjar! I

Vi har en hel del att lära!!

Visits: 5335